25 април, 2024

Играта на DevStyleR продължава! Напомняме ви, че благодарение на Ивайло Иванов, инструктор по езда, един от читателите на DevStyleR ще спечели посещение на конна база “Войнеговци”! За целта е нужно само да харесате и коментирате тази публикация във Фейсбук страницата ни със снимка, на която практикувате своя любим спорт! Ние ще се свържем с победителя в социалната мрежа.

Елиана Богданова е Финансов мениджър в Аксидиа. По нейна идея, компанията въвежда конната езда като социална придобивка за служителите си и промотира ползите от спорта сред природата.

Какви са сегашните Ви професионални отговорности в Accedia?

Заемам длъжността на Финансов мениджър в Аксидиа и ежедневната ми работа е свързана с много отговорности, изчисления, взимане на финансови решения, мониторинг и отчитане на финансовото представяне, така че да сме сигурни, че във всеки един момент сме на правилния път.

Как започнахте да се занимавате с езда? Кога откривате време за това занимание в забързаното ежедневие?

Конете са ми любимци още от много ранна детска възраст. Мечтата ми от малка беше да галопирам срещу залеза. Един ден просто си казах – „А защо пък не?“. И така открих страстта си към конната езда. Ездата ми действа като посещение при психоаналитик – разтоварващо, отрезвяващо, помага ми да се откъсна от забързаното ежедневие, а връзката с живото същество ми дава едно допълнително спокойствие. Тук трябва да спомена, че конната база и обстановката също играят много важна роля.

Подобрява ли спорта Вашите професионални постижения?

Без съмнение! Чувстваш се много по-сигурен в себе си, много по-енергичен и продуктивен, и успяваш по-лесно да се фокусираш върху важните неща.


Виктор Лалев е Senior Developer и Co-Founder на Donatix, както и организатор на футболния турнир на СУ. Той сподели с нас за ползите от отборната игра в спорта и на работа.

С какво се занимавате към този момент?

В момента съм Senior Developer в Donatix – софтуерна компания, която създадохме с група приятели преди 4 години. Освен с програмиране като co-founder, се занимавам и с някои организационни въпроси – финанси, човешки ресурси и т.н..

Също така съм от около месец се подвизавам и като CTO в наскоро създадената компания Innowave, която се занимава със стимулиране на вътрешно фирмените иновации.

Вие сте организатор на футболния турнир на СУ. Разкажете ни повече за тази инициатира.

SU Football Cup е турнирът по футбол на Софийски университет, който заедно с колеги и приятели от университета, организираме вече 12 поредни години.

В турнира могат да вземат участие всички студенти от СУ, като единственото което се изисква от тях е да регистрират отбор и да се заредят с добро настроение.

Кое е най-голямото удовлетворение от организацията на турнира?

Смея да твърдя, че организирането и участието в този турнир е едно от най-яките неща, които ми се случиха в университета. На първо място, благодарение на турнира, срещнах много нови приятели, а с някои от тях изградихме супер готин екип, който функционира и в момента.

Участието в организирането на турнира, ми помогна да развия мениджърски и организационни умения. Не на последно място, успях да създам контакти, които ми помагат във всекидневната ми работа дори в момента.

Спортът винаги е бил част от моя живот и аз съм изключително благодарен и щастлив за това, тъй като благодарение на него разбрах какво е отборен дух, работа в екип и че никога не трябва да се предаваме пред трудностите. Научно доказано е, че физическото натоварване води до психическо разтоварване, така че спортът е и прекрасен инструмент за борба срещу стреса на работното място. Повишаването на продуктивността и креативността е един прекрасен бонус към всички останали ползи, до които спортът води.

Колко са желаещите да участват в спортното състезание?

Всяка година участват различен брой отбори и студенти, като най-голям успех имахме през 2016г., когато общият брой регистрирани участника надхвърли 500.

Съвсем скоро започва и новото издание на SU Football Cup, на което сигурен съм ни очакват много яки моменти!

Прочетете и предишния ни материал “Мястото на конната езда в технологичния свят”.

 

Интервюто проведе Вяра Стефчева.

Тагове: , , , , , , , ,