18 април, 2024

Първата бета версия за следващата версия на Android е тук и, естествено, разработчиците вече я разнищват в търсене на скрити функции. Един от тези малки тайни фийчъри е не толкова скритият Desktop режим за Android.

С Android Q Beta функцията най-накрая придобива по-видима форма. Въпреки че Android Q beta е достъпна само за телефони Pixel, не ви е необходим този модел, за да тествате функцията. Можете да използвате и Android Emulator и да въведете следната ABD команда, за да превключите към десктоп интерфейс:

com.android.launcher3/com.android.launcher3.SecondaryDisplayLauncher

Функцията разпростира началния екран на Android на по-голям дисплей, като панелите за навигация и известяване са си същите. Единствените разлики са две икони в долните ъгли, едната за добавяне на преки пътища до работния плот и промяната на тапети, а другата за показване на папката с приложенията в центъра на екрана.

Независимо от това, че Desktop режимът е все още на много бета етап, той от сега повдига въпроса за това доколко е полезен. Днес, когато всички използваме смартфони, а компютрите и таблетите са на заден план, може би функционалността е пропуснала своето време… тотално.

Тагове: , , , , , ,