20 април, 2024

От миналия месец Google публикува тийзъри за мащабното GDC събитие, а с наближаването на датата компанията пуска все повече и повече намеци за нещо, което вероятно предстои – хардуер за видео игри за Project Stream.

Едно от доказателствата за предстоящото се крие у човекът, който популяризира това събитие в Twitter – самият Рик Остерлох, вицепрезидент на хардуерния отдел. Той обяви релийза на телефона Pixel, Google Home и всеки друг хардуерен продукт на Google. Неговото активно участие в социалните мрежи е солиден знак, че се задава ново устройство!

Според доклад на The Information, софтуерът за игри на Google е бил кодиран под името „Yeti“ и се разработва вече повече от три години. Можем само да предположим как ще изглежда хардуерът на Google. През 2014 г. компанията съвместно проектира Google Nexus Player с Asus, която беше доста разочароваща – проста комбинация от няколко части на смартфон в кутия с форма на диск, дистанционно за телевизор и общ контролер за игра в стил Xbox.  И макар да не можем да предвидим вида на конзолата, не липсваха спекулации:

Доста е вероятно бившият Xbox и PlayStation представител Фил Харисън да е участвал в предстоящия проект, тъй като Google го е наел на работа в началото на 2018 година. Макар компанията да не е гейминг център, той е мощна електроцентрала за интернет инфраструктура. Това би било изключително полезно за стрийминг на игри – услуга, която е силно зависима от производителността на мрежата и изпращането на видео съдържание по целия свят. Пионерската работа на Google с центровете за данни е една от ключовите причини, поради която сайтовете като YouTube могат да си позволят да съществуват. А нека не забравяме, че геймингът е една от основите на канала за видеосподеляне…

Източник: Arstechnica

Тагове: , , , , ,