20 април, 2024

В края на миналата година Microsoft разкри, че планира да обнови своя Edge браузър на Chromium. Ще изпробват всекидневните разработки на актуализирания браузър, а изтеклите скрийншоти разкриха напредъка на Microsoft. Докато сегашната версия на Edge има свой собствен уникален потребителски интерфейс, настоящите версии ще приличат много на Chrome.

Neowin публикува редица снимки на екрани, показващи основния интерфейс и функции на Chromium Edge, заедно с някои от наличните настройки. Очевидно е, че този нов браузър е в процес на разработка и Microsoft изглежда тества поддръжката на разширенията, синхронизирането и новия изглед в раздела, който включва изображение на деня и най-посещаваните сайтове.

Самият интерфейс на браузъра включва същите бутони за опресняване, начало и навигация като Chrome. Има дори фаворити в адресната лента и изображение на потребителския профил, които показват кой е влязъл в браузъра.

Не е ясно кога Microsoft планира публично да започне да тества своята версия на Chromium Edge. Очаква се много скоро браузърът да бъде тестван по-широко. Компанията много сериозно е решила да разчита на предложенията на хората, затова са отворили кода за новия Edge и всеки може да предложи нещо от себе си.


Източник: Neowin
Превод: Атанас Нейчев

Тагове: , , , ,