25 април, 2024

To-do приложенията са едни от най-старите приложения, както за Android, така и за iOS. Те са нашите най-верни помощници в напомнянето на всекидневни задачи, сметки, списъци за пазаруване и други всевъзможни задачи, които няма начин да запомним сами. Ето списък на едни от най-добрите приложения за организиране, които можете да изтеглите.

GOOGLE TASKS

Това е може би едно от най-лесните за използване приложения, което разполага с чудесен минималистичен дизайн и върши добра работа. Можете да създавате задачи с описания към тях, както и подзадачи, които излизат като списък и да маркирате всяка една като изпълнена по всяко време. На ваше разположение са също списъци за пазаруване, списъци за задачи и под всеки от тях стоят елементите, като нямате ограничение за това колко списъци можете да добавяте. В замяна на улеснения интерфейс, обаче, се губят някои от по-детайлните организационни особености, с които другите приложения разполагат.

На разположение за Android и iOS.

TODOISTW

Едно от най-известните приложения с тази цел с множество, посветени последователи и доказана с години ефективност. Можете да се логнете с вашия Facebook или Google акаунт, а добавянето на задачи е детска игра. Има опциите за добавяне на краен срок, добавяне на приоритет, както и групиране на сходни задачи. Изпълнението им се извършва с поставяне на тикче, което е доста удовлетворително.

На разположение за Android и iOS.

EVERNOTE

Още едно приложение, което идва със завиден набор от опции, Evernote е едно от най-теглените и използвани приложения за организационна дейност. Разполага с възможност за различни начини за въвеждане на задачи и подсещания, включително гласови съобщения, пълни списъци и снимки.

На разположение за Android и iOS.

WUNDERLIST

Това приложение разполага с повечето от функциите на Todoist, но напълно безплатно, което включва бърз метод за записване на нови задачи, лесно сътрудничество между различните потребители и възможността за задаване на списък от задачи на определена група. И тъй като няма Premium версия, времевите напомняния, задаването на конкретни задачи и писането на коментари са свободни за ползване за всички. Ограничение, обаче има, и то е за само 25 потребителя в профила със споделени задачи едновременно.

На разположение за Android и iOS, както и за iPad, Mac, Windows, Kindle Fire, и Web.

TRELLO

Приложение, което организира проекти, като ви позволява да ги разделяте на поредица от колони и “карти”, всяка от които може да бъде персонализирана, за да съдържа индикатор за напредъка, дата на изпълнение и област за коментари.

Изключително приятен интерфейс и множество опции за редактиране като добавяне на бележки, снимки, файлове и лесно споделяне между потребители, които също могат да редактират и добавят задачи. Приложението е напълно безплатно, като съществуват платени Business class и Enterprise пакети, които предлагат бонус опции и допълнителни услуги.

На разположение за Android и iOS.

TODO

Едно от най-известните и сваляни приложения за организиране, което разполага с богато разнообразие от функции като бързо меню, опция за търсене, подсещания и аларми, въвеждане на задачи и подзадачи, споделяне между многобройни юзъри и групи и синхронизиране между всичките ви акаунти включително Dropbox и iCloud. Има също гласови команди и локация, за да може да ви подсеща за задача ако се намирате близо до нея.

На разположение за iPhone, Mac, Web, Android and Apple Watch.

MEISTERTASK

Изключително гъвкаво и приспособимо към широк кръг от екипи и проекти приложение. Тъй като е интегрирано с платформата Mind Meister (платформа за mind mapping), този app е изключително полезен за рекламни и creative агенции, събития, маркетинг и компании, в които споделянето на идеи и визуализации играе важна роля в планирането на проекти.

На разположение за iPhone, iPad, macOS and Windows.

HABITICA: GAMIFY YOUR TASKS

Приложение, което предприема различен подход върху организирането на скучни дневни задачи и вместо да попълните първата си задача, при стартиране на приложението, то изисква от вас да създадете герой. Habitica използва gaming RPG-стил, за да ви мотивира да изпълнявате ежедневните си задачи. При всяка изпълнена задача вашият герой трупа опит и злато, които можете да използвате, за да го правите по-силен. В случай, че не успеете да извършите всички задачи за деня, обаче, героят ви поема щети.

На разположение за Android и iOS.

 

Автор: Аделина Джумалиева

Тагове: , , , , , , , , , , , ,