24 април, 2024

Той е първият смартфон, който компанията представя за 2019 г., без директни конкуренти и изключителни спецификации.

Смартфонът разполага с 6.4-инчов OLED дисплей и една много приятна изненада – изчезването на черното поле с централната камера в горната част на дисплея (което толкова разваля естетиката на големите дисплеи) и което присъстваше и в двата предишни модела на Vivo Nex –  V9 и V11 и заменяйки я с един от най-добрите си трикове – изскачащата селфи камера на оригиналния Nex. Тя е подобрена значително с 32-мегапикселов сензор.

На гърба се намират три камери – 48-мегапикселов главен сензор, 8-мегапикселова широкоъгълна камера и 5-мегапикселов сензор за дълбочина, подредени една до друга. Изскачащата селфи камера също се намира при тях, създавайки подутина на задния капак, която обаче противно на очакванията, не разваля цялостния дизайн на смартфона, а напротив – привлича вниманието към думите AI TRIPLE CAMERA, изписани на устройството.

Има AI Super Night Scene, AI Super Wide-Angle камера и AI Body Shaping; което е като AI Face Beauty на Vivo, но за „създаването на по-тънка линия на талията, засилена линия на гърба или по-дълги крака“.

Останалите спецификации на телефона също не остават по-назад – V15 Pro е първият смартфон, който използва процесор Qualcomm Snapdragon 675, отключването става с пръстов отпечатък на дисплея или с изскачащата камера, а батерията е 3,700mAh. Интересно е решението им да оставят Micro USB порта, след като тип C вече се използва почти навсякъде, но сигурно имат причина.

Смартфонът ще бъде пуснат за продажба в Индия и други ключови пазари за Vivo на цена от около $400.

Източник: The Verge

Тагове: , , , , ,