20 април, 2024

Според ново проучване на IDC, проведено за Gigamon, използването на силата на мрежовата интелигентност е от решаващо значение за откриването на съвременните все по-сложни заплахи за сигурността в хибридната и многооблачната инфраструктура, съобщава APM Digest.

95% от организациите твърдят, че са били подложени на атака през изминалата година, сигурността остава на първо място за ИТ лидерите, независимо от тяхната индустрия.

Според проучването над 60% от респондентите смятат, че днешните решения за наблюдение обслужват тесни изисквания и не успяват да осигурят пълна представа за текущите условия на работа.

За да се отговори на бързо променящите се изисквания за сигурност, е от съществено значение да се подобрят традиционните възможности за наблюдение, които разчитат на метрики, събития и логове, с разузнавателни данни и прозрения, получени от мрежата в реално време, за да се намалят рисковете за сигурността в хибридната и многооблачната инфраструктура. Само по този начин организациите могат да намерят най-голяма стойност от наблюдаемостта както в локални системи, така и в облачни услуги, основни и крайни компоненти и функции за киберсигурност.

Повече подробности около проучването можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IOIDC Conducted a Study on Current Threats in Hybrid and Multi-Cloud Infrastructure

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR