26 април, 2024

Проведе се последният кръг на 39-тата Национална олимпиадата по информатика с домакин Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“.

Участие взеха 126 ученици между 5-ти и 12-ти клас от училища в цялата страна. Софтуерната компания Мусала Софт е партньор на Олимпиадата, като част от дългосрочната подкрепа на талантите в точните науки на национално и международно ниво.

“Поздравявам всички участници, учители и партньори на 39-и кръг на Олимпиада по информатика. Горди сме, че сме домакин и имаме възможността да съберем на едно място таланти от цяла България, които достойно да премерят алгоритмични сили, въображение, знание, логика, любопитство. Благодаря на учителите за вдъхновението и на учениците – за упорития стремеж по пътя напред и нагоре”,

сподели Антоан Тонев, директор на СМГ.

„Поздравявам всички вас – състезателите, както и вашите преподаватели, за това че сте достигнали до този престижен кръг. Положили сте много усилия, показали сте постоянство и дисциплина. Всеки един от вас е бъдещ иноватор, лидер в ИТ индустрията…Това състезание е чудесна възможност да покажете вашите умения и талант, да надскочите себе си по пътя към Вашия личен връх”,

сподели Петьо Димитров, старши софтуерен архитект в Мусала Софт, по време на откриването на олимпиадата.

Националната олимпиадата по информатика е едно от най-значимите събития за състезателите по точни науки в България. Всяка година гимназии от цялата страна се ротират в домакинството на националните кръгове. Тази година, националният кръг е 39-ти по ред от съществуването на олимпиадата и по регламент до него достигат 120 деца от 5-ти до 12-ти клас. Партньори на състезанието са Мусала Софт, SAP Labs България и Rewe digitals България.

Резултатите от цялото класиране може да откриете тук.

Връзка към страницата от сайта на МОН с протоколи от националните кръгове на всички олимпиади може да откриете тук .

Връзка към протокола за класиране на момичетата от олимпиадата по информатика може да откриете тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR