19 април, 2024

Легендарният разработчик на игри Джон Кармак се отказа от позицията си на изпълнителен консултант в Meta и напусна компанията, съобщава Developer.

Съоснователят на id Software и водещ програмист на класически игри, сред които Doom и Wolfenstein, публикува пост във Facebook, в който описва решението си, посочвайки че изпитва смесени чувства и въпреки успешно създадения продукт, проблемът бил ефективността.

“Когато през по-голямата част от живота си работиш усилено върху оптимизацията, да видиш нещо, което е крайно неефективно, наранява душата ти”,

споделя в своето изявление той.

Въпреки че заема най-високата позиция в компанията, Джон Кармак смята, че не е достатъчно убедителен, за да бъде чут. Опитът му показва, че неговите съвети и прогнози винаги се оказвали истина, само че това ставало ясно чак след година-две и било почти невъзможно да предотврати допуснатите вече грешки.

Какво още споделя легендата Джон Кармак, както и цялата новина, можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IO Games Development Legend John Carmack Leaves Meta

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR