19 април, 2024

Цветелина Гарчева е Web Development Manager в Naxex Technological. Тя е номинирана от колегите си за рубриката “Developer на фокус”. Цветелина обича да танцува, да кара ски и сноуборд, да опитва нови неща и да се забавлява с приятели.

Каква е причината да я номинирате?

Цветелина е страхотен професионалист и позитивен човек, който вдъхновява околните. Тя ръководи Web екипа на Naxex, който се занимава с разработката на множество проекти – от вътрешни CRM системи до маркетингови инструменти.

Опишете нейните професионални качества.

Тя е много отдадена на работата и екипа си. Позитивна, умна , упорита, отговорна и проактивна млада дама. Перфекционист, който обича да приключва задачите си качествено и в указания срок.

Разкажете ни повече за нея като човек.

Цветелина се е посветила изцяло на програмирането. Първите ѝ срещи с код са още в училище. Възпитаничка на НПМГ, след това завършва “Софтуерно инженерство” в Софийския университет. Въпреки това Цветелина не е типичният програмист, в страни от работата тя обича да танцува, да кара ски и сноуборд, да опитва нови неща и да се забавлява с приятели.

Можете ли да опишете как протича нейният работен ден?

Цветелина идва в офиса, след което следва кафе и закуска. Преглежда имeйли и настоящите задачи за деня, след което има дейли с екипа си. После денят ѝ става доста динамичен, изпълнен с помощ към колегите ѝ, изпълняване на задачи, свързани с други екипи, или разрешаване на възникнали проблеми.

Какви са предизвикателствата пред нея? По какви проекти работи?

Разнообразни, но най-вече са свързани с работата с хора. Цветелина ръководи един от най-динамичните екипи, който работи по няколко проекта и различни методологии.

Случва ли ѝ се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Цветелина помага непрестанно на колегите си, както от своя екип така и от другите екипи.

Ако трябва да я опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Лъчезарна, интелигентна и перфекционист.

Взима ли участие в инициативи на компанията? Какви? Какви са хобитата ѝ?

Код, танци, музика, ски и сноуборд.

Каква музика слуша?

Рок.

Кое предпочита – Android или Apple? Защо?

Apple.

Какъв е стилът ѝ?

Спортно-елегантен.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от нея?

JavaScript, Angular, TypeScript, PHP и малко Python.

Тагове: , , , ,