26 април, 2024

Запознайте се с Андрей Андреев, C#/JS Developer and Implementation Specialist. Колегите на Андрей от Outsource.bg ни споделиха интересни истории, свързани с програмиста. Вижте какви са те…   

Кого номинирате за “Developer на фокус”?
Андрей Андреев, C#/JS Developer and Implementation Specialist в АутсорсБГ Сървисис ООД.

Каква е причината да го номинирате?
Андрей е активен в множество проекти с клиенти на фирмата, като работи по тях не само като разработчик, но и като мениджър, така че наблюдава и контролира процеса на работа от всички възможни гледни точки. Проектите са успешни повече от година и половина под неговото ръководство.

Андрей е един от най-добрите програмисти, с които съм работила. Той винаги изпълнява дори и наглед невъзможни задачи, така че клиентът да е доволен.

Опишете неговите професионални качества.
Отговорен, умее да ръководи екип, умее да комуникира с клиента, изпълнява задачите за програмиране навреме, заедно с одит за качество и примери от използването на приложенията. Toй е отдаден на работата и винаги учи нови неща.

Разкажете ни повече за него като човек.
Андрей обича да се забавлява, да открива нови места в природата и да споделя интересни случки с приятели. Той е млад и енергичен човек, който винаги е усмихнат и иска да помага на хората около себе си.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?
Обикновено пристига на работа рано сутрин, за да може да прегледа задачите за деня и да подготви програма за изпълнението им. След това системно работи по задачите, като винаги отделя време да обсъди с колегите си нови предизвикателства, промени и проблеми, така че всички да са информирани за текущото състояние. Следобед участва във видеоконференция с клиентите, с които да обсъди напредъка и по какъв начин да се развиват проектите. Редовно остава и след работно време, за да работи по нови идеи или иновативни подходи към решаването на проблеми, които да бъдат имплементирани и за нови клиенти. Всеки ден има нови предизвикателства, така че може да се каже, че неговият работен ден не е скучен.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?
Разнообразни, от имплементации на софтуер през разработка на нови програми. Работи по няколко проекта за създаване на интегрирани системи за управление на логистичен поток от хардуерни елементи, които търпят промени при движението си от една локация към друга. Също така работи по проекти за полу-автоматизирани системи за помощ на потребители при работа с приложения.

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?
Да, редовно се правят оперативни срещи, на които се обсъждат различните проекти, на които Андрей помага на колегите си чрез съвети, идеи и споделяне на опит.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?
Усмихнат, работлив, позитивен. / Усмихнат, млад, знаещ

Какви са хобитата му?
Обича да спортува и да се разхожда. Сред хобитата му са каране на колело и разходки в гората.

Каква музика слуша?
Liquid, Chill-out

Кое предпочита – Android или Apple? Защо?
Apple – защото е отдадено голямо значение на дизайна, има доста техен хардуер.

Какъв е стилът му?
Различно, но предпочита по-лежерния, затова – “casual”.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от него?
C#, SQL, JS, Java

Бихте ли разказали интересна случка, свързана с него?
Андрей бе изпратен за среща с клиент в Дания, за да обсъдят промяна на система за обработка на данни при тях. В момента, в който той пристига в Копенхаген се оказва, че системата им не работи в момента, тъй като дава основни грешки. Андрей се включва веднага и помага с корекцията на данните, така че системата да заработи още същия ден, въпреки че местните техници казват като време за реакция две седмици. Следователно клиентът след това работи основно с Андрей за всички нови имплементации.

Интересните случки, свързани с него са доста, но моя любима е  може би това, че редовно подканва другите колеги да ходят на фитнес с него и когато не желаят, описва как ще им се развали “кодът”.

Тагове: , , , , , , , , , , , ,