19 април, 2024

Тази седмица на фокус е Ивелин Йовчев, Senior JavaScript Developer в DataArt. Ивелин обича планинарството и риболова, както и предпочита Apple пред Android. Колегите му споделят, че той е спокоен и позитивен, с разнообразни интереси и много ентусиазъм в своето професионално развитие.

Кого номинирате за „Developer на фокус“?
Ивелин Йовчев, Senior JavaScript Developer в българския офис на софтуерната компания DataArt.

Каква е причината да го номинирате?
Ивелин е човек, на когото може да се разчита и който не би отказал да помогне и съдейства, независимо колко е зает. Той е от хората, които умеят да правят компромиси, да избягват конфликтни ситуации и да проявяват търпение. И всичко това – в комбинация с факта, че е много добър програмист и изключителен професионалист.

Опишете неговите професионални качества.
Обикновено за хората от ИТ сферата битуват клишета, че не са особено социални и лесно избухват. Ивелин е точно обратното и е един от най-спокойните и търпеливи хора в офиса на DataArt. С него се работи лесно и е способен да бъде балансьор в напрегнати или конфликтни ситуации.

Разкажете ни повече за него като човек.
Той е позитивна личност с разнообразни интереси, без обаче да е силно обсебен от хобитата си. Интересува се от биология,  планинар е, обича хубавата храна и приятната музика и дори е много добър в риболова.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?
Денят му обикновено започва с чаша кафе, след което се захваща за работа типично в негов стил – без елемент на състезание или силно напрежение. Натрупаният през годините опит му помага работният му ден да премине по-скоро като удоволствие и самият той да е зареден с необходимото спокойствие и увереност.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?

Ивелин работи за различни клиенти на DataArt, като в момента е ангажиран предимно за мащабен проект, свързан с автоматизирани системи за американска фабрика, чрез която може да се проследи моментното състояние на бизнеса, да се правят анализи и прогнози. Работи и за клиенти от банковия сектор.

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?
Определено е от хората, които не отказват помощ и подкрепа на своите колеги, а и самият той се допитва до тях, когато се налага.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?
Търпелив, старателен, постоянен

Какви са хобитата му?
Планинарство, книги, риболов, хубави книги и приятна музика

Каква музика слуша?
За разлика от повечето си колеги, които се занимават с програмиране, Ивелин не си пада по тежката музика, особено когато работи. Предпочита да слуша музика от типа Chill Out, Buddha Bar и т.н.

Кое предпочита – Android или Apple?
Apple

Какъв е стилът му?
Комбинация от изпълнение, лидерство и учене, свързани в едно. Той е от хората, които търсят баланс между всички тези неща и счита, че човек трябва да учи, докато работи и да анализи работата си, за да може да надгражда уменията и познанията си и да върви напред.

С кои езици за програмиране борави?
JavaScript и всичко свързано с Front end. Развива се като такъв през последните 4-5 години и вярва, че човек трябва да бъде тесен специалист в своята област и да се изгражда като професионалист именно в това, в което е добър.

Бихте ли разказали интересна случка, свързана с него?
Последният тиймбилдинг на DataArt беше запомнящ се, не само за Ивелин, но и за всички в екипа ни. Оказа се, че доста от колегите притежават неподозирани музикални заложби и се получи страхотно парти.

Тагове: , , , , , ,